Hürriyet

Diş malzemeleri sektöründe şu an 10 ülke ile ticaret yapan Öncü Dental, 2018 sonunda toplam cirosunun yüzde 10’unu ihracatla gerçekleştirmeyi hedefliyor. Şirket, 6 milyon TL yatırım gerçekleştirdiği yeni nesil kanal eğesi ürününü dünya pazarlarına sunmaya hazırlanıyor.

Diş malzemeleri ve ağız bakımı sektörünün en büyük firmalarından biri olan Öncü Dental, yerli üretim payını artırmak adına çalışmalarını hızlandırdı. Öncü Dental Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Uçar, dünya pazarlarına sunmaya hazırlandıkları yeni nesil kanal eğesini veTayland menşeli diş macunu markası Dentiste’yi Türkiye’de üretme projesinin detaylarını aktardı.

‘DOLAR OYUNLARINI’ ÜRETEREK BOZARIZ

Türk ekonomisinin istikrarlı büyümesinin önündeki tek engelin cari açık olduğunu söyleyen Erkan Uçar, “Yaklaşık 6 milyon TL yatırımla üretime hazır hale getirdiğimiz ve 2018 sonunda dünya pazarlarına sunmaya hazırlandığımız yeni nesil kanal eğesi ’T-Endo’, ülkemizde bir ilki temsil edecek. Şu anda Azerbaycan’dan, İran’dan, Irak’tan ve İtalya’dan talepler gelmeye başladı. Yüzde 85’i ithalat olan bir sektörde ihracat payını artırmanın yollarını arıyoruz ve bu kapsamda ciddi yatırımlar yapıyoruz” dedi.

BÖLGE ÜLKELERİNE İHRACAT YAPACAK

Öncü Dental iştiraklerinden biri olan Medentazone’un Tayland’dan ithal ederek Türkiye pazarına soktuğu diş macunu markası Dentiste’nin Türkiye’de üretilmesi ise an meselesi. Uçar, söz konusu diş macunu markasının hali hazırda kendileri tarafından ithal edildiğini, 2019’dan itibaren ise Türkiye’de üretmek için Taylandlı yetkililerle pazarlık halinde olduklarını söyledi. Anlaşmanın gerçekleşmesi halinde Dentiste’nin yüzde 98’i Türkiye’de üretiliyor olacak.

Haber Link

Diğer |Basında Biz

STAR GAZETESİ, HÜRRİYET GAZETESİ Diş Hekimliği Dergisi | Türk Diş Hekimleri Dünya Markası Olma Yolunda Hürriyet Hürriyet | Danışman hekimimiz, Endodontist Dr. Mustafa Gündoğar’ın Hürriyet gazetesi röportajı Star Gazetesi | Dişte Yerli Hamle Erkan Uçar (Dünya Gazetesi Röportaj) TDB 166. Sayı (Zumax) TDB 165.Sayı (Zumax) TDB 164.Sayı Castellini Para Dergisi | Ocak Sayısı Medentazone | Hürriyet Gazetesi Medentazone | Posta Gazetesi Sabah Gazetesi ( The Wand | Ağrısız Anestezi Cihazı ) TDB 162.Sayı ( Polydentia Bölümlü Matris Sistemi ) TDB 161.Sayı Castellini Görüntüleme Sistemleri TDB 160.Sayı (The Wand) TDB 158.Sayı ve PNV 8.Sayı TDB 157.Sayı AirNGo 15 Temmuz Bildirgesi Öncü Dental 15 Yaşında Dent Alışveriş Dentiss - EDS Tango Endo Dişhekimliği D.Sayı 122 Dişhekimliği D.Sayı 120 Dişhekimliği D.Sayı 119 Dent Alışveriş - TDB Fuarı 2015 TDB 145.Sayı - Supra ve Perio için Tek Cihaz! (ACTEON PIERRE ROLLAND) TDB 144. Sayı ( Güç Kontrol Altında ) VDW TDB 143.Sayısı (BİOTEST) TDB 142.Sayı ( Skema 5 Comfort ) Dental Alışveriş 17.Sayı ( BIBforte eco ) TDB 141.Sayı (Süper ikili süper fiyat) TDB 142.Sayı (Beyes Airlight) Dental Alışveriş 16.Sayı (İDEX) Dental Alışveriş 16.Sayı 2 (İDEX) TDB 139.Sayı ( Orangedental) TDB 138.Sayı ( Posterior İçin Aradığınız Herşey) TDB 137. Sayı ( Orange Dental - Loupes ) Size Sadece CASTELLINI Yeter TDB 135.SAYI(ALTIN FIRSATLAR) TDB 133.Sayı (Castellini Skema 8) TDB 131.SAYI (CASTELLINI OTOKLAV ) TDB 130.SAYI ( Filtek Ultimate Kampanyası ) TDB 129.Sayı ( Carl Martin ) TDB 128.Sayı Carl Martin TDB 127.Sayı Öncü Dental TDB 126.Sayı Elipar S10 TDB 125.Sayı PolyFill TDB 124.Sayı X-SAFE TDB 123.Sayı Skema 6 TDB 122 Sayı Ultimate TDB 122.Sayı Skema 5 TDB 121.Sayı (EVO 5) TDB 120.Sayı 1.Sayfa TDB 119.Sayı (TriHawk) TDB 118.Sayı supreme TDB 117.Sayı TDB 2010 ocak U100 TDB 114 - 12/09 DERGİ REKLAMI CASTELLINI